0

כל מה שרציתם לדעת על eSIM: המדריך המלא

אחרי שהתרגלנו בזה אחר זה לכרטיס הסים, המיני-סים, המיקרו-סים והננו-סים, הגיע הזמן לפנות מקום ל-Esim! ה-Esim (“Embedded Sim”) הוא כרטיס סים "וירטואלי" המוטמע המכשירים הסלולריים שלנו (סמארטפון, טאבלט ועוד) כבר בזמן הייצור ולא ניתן להוצאה.

בעולם החדשני והדיגיטלי של היום, בו הכל מתרחש במהירות ובמינימום מאמץ, כשניתן להשיג כמעט כל דבר בקליק או סריקת קוד, העלמות הכרטיסי סים הפיזיים הייתה רק עניין של זמן. כרטיס הסים הווירטואלי אשר יוטמע בכל מכשיר סלולרי, יהפוך אותו ממקומו לגלובלי.

Esim הוא הדור החדש של כרטיסי הסים. מודבר בכרטיס אוניברסלי המוטמע במכשיר הנייד ומאפשר לבצע שיחות, לשלוח ולקבל הודעות או להתחבר לאינטרנט בלי צורך בהכנסת כרטיס סים פיזי. בעת הפעלת ה-ESIM, כל מה שצריך לעשות הוא להוריד ולהפעיל ולהנות משירותי הרשת הסלולרית של המפעילים השונים. עם הפורמט החדש, אין צורך להכניס או להסיר כרטיס מהמכשיר הנייד שלך. שבב ה-ESIM הקטן בהרבה משולב על ידי היצרן ישירות במכשירים.

פרט להתקנת פרופיל המשתמש ותהליך ההפעלה, השונים ממה שאנחנו רגילים, פעולת ה-ESIM זהה לפעולתו של כרטיס סים קלאסי. בכרטיס המובנה, קיימים אותם שירותים החיוניים לחיבור הטלפון החכם או מכשירים אחרים לרשת סלולרית.

היתרונות של הכרטיס החדש

לדור החדש הזה של כרטיס סים מוטמע במכשירים, אשר עתיד להחליף בסופו של דבר את כרטיסי הסים הפיזיים המוכרים לנו, יש יתרונות רבים הן עבור המשתמשים והן עבור היצרנים.

ראשית, חיסכון של כסף. העלויות של החבילות הכרטיס החדש זולות בהרבה מאשר רכישת הכרטיס סים וחבילת הגלישה/שיחות שאנו נדרשים לקנות כיום. ה-ESIM יחסוך לכם גם את דמי המשלוח של הכרטיס!

זהו יתרון נוסף של הכרטיס החדש, אשר יחסוך לכם גם זמן. אין צורך בהמתנה לקבלת כרטיס הסים הפיזי מהמפעילים הסלולריים או במתאמים שונים עבור מכשירים חדשים. כל שצריך לעשות הוא להוריד ולהפעיל את פרופיל ה-ESIM כדי להשתמש במוצר ולהנות משירותי רשת סלולרית.

הטכנולוגיה החדשה עליה מבוסס  ה- ESIM מאפשרת גם פינוי של מקום אכסון במכשירים השונים. כמו כן, הפורמט הקטן מאוד של הכרטיס החדש בהשוואה לכרטיס סים קונבנציונלי יכול לאפשר ליצרנים להגדיל את גודלו של רכיב אחר ובכך לשפר את ביצועי הסמארטפונים ושאר המכשירים.

בנוסף לכך, הכרטיס המוטמע מקל על הפעלת המכשיר. מי לא מצא את עצמו מחפש חפץ חד במיוחד כדי להוציא את הסים באיפון או מסתבך עם חלקי הטלפון בכדי להחליף את הכרטיס, לא עוד! רכישת החבילה של כרטיס ה-ESIM מתבצעת באמצעות סריקה קוד באפליקציה מתאימה אחרי תשלום באתר אינטרנט ייעודי.

יתרון משמעותי נוסף של ה-ESIM הוא האפשרות לקשר מספר מכשירים מחוברים כמו טאבלט או שעון לאותה תוכנית סלולרית, מה שמקל על השימוש במכשירים השונים שלנו. ומייצר קישוריות, הפעלה ובקרה נוחה יותר של המכשירים שבידנו.

מהפכה נוספת שמביא איתו כרטיס ה-ESIM הוא היכולת להחזיק מספר בלתי מוגבל של קווי טלפון על אותו מכשיר ולעבור בינהם בלחיצת כפתור. מעתה תוכלו להחזיק קווים שונים למטרות אישיות ועסקיות, להחליט על קו ייעודי למשפחה או לכל מטרה אחרת. שינוי זה יאפשר למי שירצה בכך לעשות הפרדה בין החיים למקצועיים לאישיים, לצאת לחופשה בלי הפרעה מהעבודה או להתחבר לקו חירום שמספרו נמצא ברשות אנשים מסוימים בלבד.

בעיה נוספת שה-ESIM פותר הוא השימוש בטלפון בחו"ל. כיום אם נוסעים לחו"ל, צריך לרכוש חבילת תקשורת מחברת הסלולר (לרוב במחירים גבוהים מאוד), להשיג כרטיס סים שמתאים למדינה אליה אנחנו טסים או לרכוש כרטיס בחו"ל ולקחת את הסיכון שלא תמצא כרטיס מתאים או לא תצליח להפעיל אותו במדינה המסוימת. מדובר בהתעסקות ובזבוז זמן יקר.

כרטיס ה-ESIM חוסך את זה. מעכשיו אין צורך להכניס או להוציא את כרטיס הסים, לא צריך לזכור לקחת איתנו כרטיס מהארץ בארנק ולהסתכן בלאבד אותו, לא צריך לבזבז במהלך החופשה. ה-ESIM מאפשר שימוש ברשת בכל מדינה ואפשרות להישאר זמינים במספר הקבוע.

ההבדלים ביחס לכרטיסים הקלאסיים

כפי שצוין, בשונה מהכרטיסים המוכרים לנו, ה-ESIM מוטמע ישירות בתוך המכשירים ואין צורך להכניס או להוציא אותו.

שינוי נוסף הוא אופן ההפעלה של הכרטיס. במקרה של ה-ESIM, ניתן לבקש להפעיל את הכרטיס ישירות באתר האינטרנט או באפליקציה של המפעיל הסלולרי, דרך האזור האישי. אין צורך ללכת להביא את הכרטיס פיזית או לחכות שיגיע לדואר. לאחר ההפעלה יש להוריד את ה-ESIM למחשב, לפתוח פרופיל ומשתמש ובזמן קצר מאוד ומינימום מאמץ, הכרטיס מתחיל לפעול.

שינוי נוסף של ה-ESIM בהשוואה לסים הקלאסי הוא בסוגיית שמירת האנשי קשר. מכיוון שהכרטיס החדש מוטמע ישירות בתוך המכשיר, כבר אין הפרדה בין שמירת האנשי קשר בכרטיס לשמירתם במכשיר. ה-ESIM לא מאפשר לשמור אנשי קשר ישירות עליו, המספרים ישמרו ישירות על המכשיר או על כרטיס זיכרון.

איזה מכשירים תואמים את הכרטיס ?

הטכנולוגיה החדשה של הסים הווירטואלי תופסת כצפוי תאוצה רבה בעולם ומאומצת במהירות. יצרניות הסמארטפונים וכלל המכשירים החכמים מתחילות לתמוך בה בהיקפים גדולים ואף מייצרות את הדגמים החדשים שלהן עם הכרטיס בתוכו. הכרטיס כאמור מוטמע לא רק בסמארטפונים אלא גם בשעוני יד החכמים, בטאבלטים ועוד. כרגע מדובר בעיקר במכשירים המיוצרים על ידי החברות הגדולות כמו סמסונג ואפל. אך אין ספק כי במהרה נתחיל לראות את הטכנולוגיה מתפשטת ומגיעה לכל השוק.

נכון להיום, לא כל המכשירים תואמים את כרטיס ה-ESIM ובחלקם לא ניתן להפעיל אותו. במפרט הטכני של היצרן בכל מכשיר תוכלו לבדוק האם הוא יכול להפעיל את הסים הווירטואלי.
להלן הרשימה החלקית שניתן להתקין בהם ESIM :

  • אפל: אייפון XS (ומקס), אייפון XR, אייפון 11 (ופרו), אייפון 12 (ופרו), אייפון SE (2020), אייפד (מאז 2019)
  • סמסונג: Galaxy fold, Note 20, S20 (ו-S20+, FE, 5G ו-Ultra), Z fold, Z fold 2 5G, Z flip
  • Huawei: P40, Mate40 Pro
  • Motorola: Razr (2019)
  • גוגל: Pixel 3, Pixel 4, Pixel 5

בין המכשירים התואמים ל-ESIM, ישנם גם שעונים חכמים כמו Apple Watch Series 3, Series 4 או Series 5 או Samsung Watch.

אם אתם מתכננים לקנות בקרוב מכשיר סלולר חדש, כדאי לברר מראש האם הוא כולל בתוכו כבר את הכרטיס הווירטואלי החדש.

איך בוחרים חבילה ?

בחירת החבילה של כרטיס ה-ESIM דומה מאוד למה שאנחנו מכירים בכרטיסים שבידינו כיום. אם מכשיריכם תואם את הכרטיס הווירטואלי, יש להתאים את החבילה לאופי השימוש. בדיוק כמו בחברת סלולר רגילה, יש מקום להשוואת מחירים, בירור תנאים והתאמת החבילה. תוכלו לרכוש חבילה אשר תואמת את הצרכים האישיים שלכם בהיבטי גלישה ואלפון בארץ, בחו"ל ועוד. כאמור, ניתן לרכוש על אותו כרטיס אין סוף חבילות וקווים ולהנות מהם במגביל.

בשורה התחתונה, למרות שהעיקרון זהה לכרטיסי הסים המסורתיים, השימוש בשבב המוטמע מראש במכשירים משנה לחלוטין את אופי השימוש ומביא איתו יתרונות רבים. כרטיס ה-ESIM מצטרף למהפכות אש יעלימו את הרכיבים הפיזיים מחיינו ויהפכו אותם לנגישים, מהירים ופשוטים יותר.

תגיות:

ניתן לרכוש מספר חבילות, עבור מכשירים שונים, ברכישה אחת.

קנו עכשיו

>

מידע על החבילה:

  • מתאים ללקוחות כל החברות.
  • רשתות חיבור בטכנולוגיה 4G/5G.
  • ללא חיובים נוספים או עמלות נסתרות.
  • מספר ה-whatsapp נשאר אותו מספר.
  • תקף במגוון ענק של מדינות כולל מעבר בניהן.
  • חיבור מיידי באמצעות ברקוד, אין צורך בהחלפת כרטיס סים.
  • שימוש בכל האפליקציות המוכרות: whatsapp, waze, facebook, Instagram, google maps, gmail, google, safari, chrome, youtube, tiktok, ועוד.

מדינות נתמכות:

נגישות
0
    0
    העגלה שלך
    הסל שלך ריקחזרה לחנות